Širokobriježani jasno istakli najveću Željinu snagu

Zanimljiv meč se očekuje na Grbavici

Širokobriježani jasno istakli najveću Željinu snagu

Samir Mlaćo

Široki Brijeg je sjajni pobjednički niz prekinuo protiv Borca u srijedu.

Bilo je 2:0 za Banjalučane na Grbavici i na Pecari naravno nisu bili zadovoljni.

Ipak, nemaju vremena za tugu, već se okreću derbiju. Sada im je rival FK Željezničar i to u ponedjeljak od 18 sati.

Taj meč najavili su šef struke Širokobriježana Marijan Budimir i vezista Marko Capan.

"Željezničar je klub u kojem su navijači pokretačka snaga. Oni su u lošoj seriji rezultata, ali ne i igre. Od pet poraza koje su vezali, oni su izgubili četiri pred sami kraj susreta. Vole se nadigravati i igrati otvoren nogomet", kazao je Budimir u najavi derbija.

Oglasi

"Očekuje nas lijepa atmosfera, puno ljudi na stadionu i dobar travnjak. Dobro ćemo analizirati našeg protivnika i pripremiti se, a ja se nadam dobroj utakmici s naše strane i pozitivnom ishodu na kraju", dodao je.

Povratnik u ekipu Marijana Budimira za derbi na Grbavici bit će Marko Capan koji je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona.

"Momčad me prihvatila kao da sam tu godinama i na tome sam im zahvalan. Bio sam žalostan što nisam mogao pomoći suigračima u prošloj utakmici. Međutim, dolazi novi derbi i to je prilika za mene i momčad da pokažemo najbolje što znamo. Nadamo se povoljnom rezultatu s Grbavice", rekao je Capan.

Istakao je kako je u razgovoru sa suigračima saznao kako je na Grbavici svaku utakmicu atmosfera na najvećoj razini i zbog toga očekuje jedan odličan derbi.

"Nestrpljivo čekamo derbi na Grbavici. Spremni smo i želimo vratiti pozitivan niz. Široki i Željezničar su momčadi koje se vole nadigravati i igrati otvoren nogomet. Zbog toga možemo očekivati zanimljivu utakmicu i neka bolji pobjedi", istakao je mladi Bjelovarčanin u dresu Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u velikoj krizi rezultata i nalazi se na osmom mjestu.

Već odavno Plavi ne znaju za pobjedu, a dodatni nemir unijelo je ispadanje iz Kupa BiH već u šesnaestini finala od tuzlanske Slobode prije tri dana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti