Majstor improvizacije

Na terenu i van terena

Majstor improvizacije · Riječ, dvije...

Admin Čaušević

Vjerovatno nikada do sada nikada Plavi salon nije utihnuo kao što je to bio slučaj na press konferenciji Nermina Bašića poslije pobjede Željezničara nad Širokim Brijegom, bila je dovoljna jedna rečenica da perspektivni stručnjak pripadnike sedme sile ostavi u nevjerici. 

"Poslije Slobode nisam želio da idem, ali sada stavljam funkciju na raspolaganje bez obzira na ovu pobjedu. Smatram se odgovornim, vruća mi je glava. Na raspolaganje dajem svoju funkciju, to je to", rekao je Bašić i dodao:

"Ova pobjeda ništa ne mijenja. Nisam želio ostaviti momke na cjedilu, smatram se odgovornim za pet poraza. Htio sam to i poslije Slobode, ali nije bio dobar trenutak jer teško je naći trenera za tri dana. Hvala vam na saradnji."

Ustao je Bašić te napustio Plavi salon bez mogućnosti da mu bilo koji novinar postavi pitanje. Njegova odluka se definitivno smatrala iznenađujućom.

Šta se desilo između uobičajne izjave za vlasnika tv prava i dolaska na pressicu? Da li je sve bio spin i skidanje tereta sa leđa svojih igrača? Da li je sve bila improvizacija?

Odgovore na ta pitanja nikad nećemo saznati. I sam Bašić je istakao da je "vruća glava", a čovjek je u takvom stanju spreman reći svašta zbog čega bi se poslije kajao.

Oglasi

Čelni ljudi Željezničara su vrlo brzo odgovorili Bašiću. Jasno su mu poručili da je on dugoročno rješenje i da ostaje na klupi.

Zbog suspenzija, povreda te ograničenog igračkog kadra kako kvalitetom tako i kvantitetom Bašić je primoran da stalno "imoprovizira".

A zašto treba ostati na klupi trofejnog bh. kluba Bašić je pokazao u posljednjih 15-ak minuta utakmice protiv Širokobriježana. Uradio je ono što vrlo često radi tokom cijele sezone, nešto je "izmislio".

Odlično je pročitao utakmicu, prešao je u sistem 3-5-2, uveo je Adbulmalika Alljabera koji je bio pravo osvježenje te Širokom nije dao diše.

Da li je ta formacija bila improvizacija ili nešto što se uvježabava na treninzima Bašić? Takvo pitanje nismo dobili priliku postaviti, jer je najmlađi bh. trener sa UEFA-om "improvizvao" nešto drugo - svoj odlazak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mali milion puta do sada Bašić je poručio da voli Željezničar i da mu je stalo do kluba, prebredio je pet poraza u nizu i odlazak nakon pobjede protiv ekipa iz vrha koja može značiti i prekretnicu na neki način ne bi imao smisla.

Naredni ispit za Bašića i njegove izabranike dolazi u nedjelju, riječ je utakmici godine i derbiju nad derbijima. Željezničar će gostovati zahuktalom Sarajevu i eventualni trijumf nad najvećim rivalom bi sigurno značio mnogo više od "samo" tri boda na tabeli. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Seljacka posla.
7 7
PoliziaMerda1981
Kažu ima dobrog sira iz mjeha uzet u prostorijama Želje
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi