Bašić: Bitno je da smo hrabri, želimo vjerovati da možemo napraviti čudo

Reakcija na žrijeb u Nyonu

Bašić: Bitno je da smo hrabri, želimo vjerovati da možemo napraviti čudo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Željezničar nije imao sreće danas prilikom žrijeba, pa će u prvom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv bjeloruskog Dinama iz Minska.

Prvi mečevi igraju se 13. jula, a Željezničar će biti domaćin, dok je revanš susret na rasporedu sedam dana kasnije.

Bjeloruski timovi zbog učešća njihove zemlje u rat u Ukrajini ne mogu igrati na svom terenu, tako da će bh. predstavnik Dinamu gostovati na nekom od neutralnih terena.

Nije za sada poznato gdje, moguće Izrael, mada nije isključeno da se oba meča odigraju na teritoriju Bosne i Hercegovine. Jedan na Grbavici, a drugi na nekom drugom našem stadionu.

Bilo kako bilo, to ćemo naknadno saznati, ali činjenica je da Plave čeka jako težak rival i da tim Nermina Bašića nije imao povoljan žrijeb.

Oglasi

"Dobili smo veoma kvalitetnog protivnika koji trenutno igra svoje prvenstvo. Nalaze se na prvom mjestu i sigurno da vrijede pažnje. To je veliki klub sa velikom tradicijom, s druge strane jako teško je sada napraviti neku procjenu", rekao je Nermin Bašić za zvanični sajt Željezničara, pa je dodao:

"Nije to ista liga Bjelorusije, niti je to isti klub od prije dvije godine, jako puno stranaca je otišlo iz te zemlje. Ono što je dobra stvar je da neće uzvratnu utakmicu igrati kući već na nekom neutralnom terenu, ostaje da vidimo gdje. Mislim da moramo da se dobro pripremimo, moramo da dobro odradimo pripreme, nekako da uđemo u taj takmičarski fokus sa hladnom glavom i vrućim srcem, te da budemo pravi za Evropu, da budemo disciplinovani, da budemo taktički kvalitetni i znamo samo da svaka sitnica u Evropi odlučuje".

"Ono što je jako bitna stvar je da smo hrabri, želimo da vjerujemo da možemo napraviti čudo", dodao je Nermin Bašić.

Drugi bh. predstavnik u prvom pretkolu Konferencijske lige, FK Sarajevo, također je dobio zahtjevnog rivala.

Voljom žrijeba Sarajevo je za protivnika dobilo Torpedo Kutaisi iz Gruzije. Sarajevo će prvu utakmicu igrati u gostima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo klub je na papiru svakako favorit, no valja to dokazati i na terenu i izboriti učešće u drugom pretkolu.

Zrinjski kao prvak igra u prvom pretkolu Lige prvaka, a mostarski Plemići ranije danas saznali su svog protivnika. Njih čekaju ogledi s armenskim Urartuom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ovom želji da Real Madrid dođe oni bi rekli 'ta će ba oni.Bjeloruska liga 3 klase iznad naše. Dinamo je pored BATE Borisova jedan od najjačih klubova u Bjelorusiji ove sezone čak i bolji od Borisova koji svake druge godine igra grupnu fazu Lige Prvaka. Biti će šest-nula za Želju
0 6
komentator1
Hahahahahahaahhaahhahahahahahaha Bar naprosite koju marku. Ispricajte im daste gladni
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti