Željezničar bi oba meča prvog pretkola Konferencijske lige mogao igrati u Bosni i Hercegovini!

Vrlo realna mogućnost

Željezničar bi oba meča prvog pretkola Konferencijske lige mogao igrati u Bosni i Hercegovini!

E. Ganibegović

FK Željezničar nakon tri godine igrat će evropske utakmice, a zanimljivo je da bi prvi dvomeč mogao igrati u Bosni i Hercegovini, bez odlaska na gostovanje.

Danas je u Nyonu održan žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige. U bubnju se kao nenosioc našao i FK Željezničar i saznao svog protivnika.

Ekipa Plavih s Grbavice tako će igrati protiv bjeloruske ekipe, Dinama iz Minska, te je dobila vrlo neugodnog protivnika.

Prvi mečevi igraju se 13. jula, a Željezničar će biti domaćin, dok je revanš susret na rasporedu sedam dana kasnije. Ali gdje?

Naime, poznato je da bjeloruski timovi ne mogu biti domaćini na svom terenu zbog umiješanosti Bjelorusije u rat u Ukrajini, pa će se morati pronaći durgo rješenje.

Dinamo Minsk je prošle sezone u Evropi za protivnike imao Dečić i Hapoel Tel Aviv, a zanimljivo je da je oba dvomeča igrao u zemljama svojih protivnika.

Oglasi

Protiv Dečića je obje utakmice igrao u Podgorici, dok je protiv Hapoela obje utakmice igrao u Tel Avivu i vidjet ćemo da li će to slučaj biti i protiv Željezničara.

Jasno, Željezničar će ih 13. jula ugostiti na Grbavici, a postoji realna mogućnost da neki drugi bh. stadion bude domaćin revanša. 

Sasvim sigurno to neće biti Koševo jer će Sarajevo 20. jula biti domaćin u revanš susretu, također prvog pretkola Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, reprezentacija Bjelorusije je u martu domaću utakmicu kvalifikacija za EURO igrala u Novom Sadu, dok je dvije utakmice u junskom prozoru igrala u Budimpešti. 

Dinamo Minsk možda nađe rješenje da igra domaće susrete u nekoj neutralnoj državi, ali je sada dvomeč u Bosni i Hercegovini mnogo realnije rješenje. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMo1905
Golemo ce te 2 puta kuci izgubit hahaha
3 0
magistar
Hm. Koda gledam da će im se Banjaluka ponuditi kao 'neutralna država'
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi