Nermin Haskić se odmara u Barceloni
Sjajni napadač FK Velež, Nermin Haskić, pauzu koristi za odmor u Barceloni.

Napadač Veleža

Nermin Haskić se odmara u Barceloni

Eldar Ganibegović

Zimska je pauza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te su i igrači na zasluženim odmorima. Neki su odabrali i nešto egzotičnije i dalje destinacije od Bosne i Hercegovine.

Prije šest dana je okončan jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine, a FK Velež će s 33 boda na trećem mjestu dočekati nastavak prvenstva, iza Borca i Zrinjskog.

Od 30 golova koliko su Rođeni postigli u ligi ove sezone, tačno trećinu, njih deset, postigao je sjajni napadač ovog tima, Nermin Haskić.

Nermin Haskić
Nermin Haskić FK Velež FK Velež Pozicija: FW

Statistika

30 nastupa
27 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
12 golova

On tako s Vidićem iz Sloge Meridian dijeli drugo mjesto liste strijelaca, a jedini koji ima više od njih je Bilbija koji je u dresu Zrinjskog postigao 15 pogodaka.

Na zasluženom odmoru tako je i Nermin Haskić. Ovaj napadač odabrao je da se odmara na zapadu Evrope, tačnije u Barceloni.

Oglasi

Danas je objavio i fotografiju na Instagramu. Zajedno s Arminom Haskić pozirao je u bašti jednog kafića u blizini kultne Sagrada Familije u najvećem gradu Katalonije.

Velež pali motore 7. januara

Rođeni su trenutno na odmoru, a prozivka je zakazana za sedmi januar 2024. godine kada će početi pripreme za proljetni dio sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Veleža će 19. januara put Turske, gdje će se zadržati 15 dana. U Turskoj će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica (imena protivnika biti će naknadno poznata), a onda će uslijediti povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Prvu takmičarsku utakmicu na proljeće Velež će igrati 10. ili 11. februara na svom terenu protiv Tuzla Cityja u osmini finala kupa naše zemlje, a onda slijedi gostovanje u Doboju kod Sloge Meridian u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CRVENIDJAVOLI1922
GOAT
1 0
Zaccheroni
EL KAPITANO
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi