Neshvatljiva klauzula u Messijevom ugovoru s Barcelonom od sinoć više ne važi

Navijači mogu odahnuti

Neshvatljiva klauzula u Messijevom ugovoru s Barcelonom od sinoć više ne važi

Endin Čaušević

Lionel Messi još uvijek s Barcelonom nije dogovorio potpis novog ugovora.

Najbolji fudbaler svijeta s Kataloncima ima ugovor na još godinu dana i u klubu su svjesni da moraju odmah reagovati kako bi Messi produžio saradnju s Barcelonom.

Ovaj 32-godišnji fudbaler je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Barceloni, ali postoji mogućnost da karijeru završi u nekom drugom klubu. Oduvijek se govorilo da bi to mogao biti argentinski Newell's Old Boys gdje je Messi napravio prve korake.

Međutim, ono što je šokiralo navijače jeste činjenica da je Messi imao klauzulu u ugovoru da na kraju ove sezone može napustiti Barcelonu i to potpuno besplatno.

Sezona je trebala završiti prošlog mjeseca i Messi je po ugovoru mogao besplatno da ode u bilo koji drugi klub. No, prekid sezone je sve poremetio, ali i pored toga Messi nije imao namjeru da napušta Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

ESPN piše da je klauzula o odlasku Messija iz Barce bez obeštećenja istekla sinoć. Messi je i na ovaj način pokazao da ne želi napustiti Barcelonu i da mu je želja da u ovom klubu završi karijeru. No, navijačima i dalje nije jasno kako je klub uopšte pristao na mogućnost da izgubi Messija i to bez ikakvog obeštećenja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Messi budi tu gdje ssi
3 4
@dn@n
Dobro je da mogu rahat spavat
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi