Neslavan početak Begovića u Chelseaju
Foto: EPA

Primio četiri pogotka

Neslavan početak Begovića u Chelseaju

Midhat Šljivak

Asmir Begović nije se proslavio na debiju u dresu londonskog Chelseaja. 

Plavci su prijateljskom meču poraženi s 4:2 od New York Red Bullsa, a bh. golman je primio sva četiri pogotka i to za nešto manje od pola sata nakon ulaska.

Imao je Chelsea vodstvo nakon prvih 45 minuta. Za 1:0 se pobrinuo Loic Remy pogotkom u 26. minuti, da bi u nastavku New York napravio potpuni preokret.

Begović je na gol stao na početku drugog poluvremena. Terry mu je odmah napravio problem kratkom loptom, Asmir je nije stigao, te je Castellanos pogodio za 1:1.

Zatim je Adams u 70. minuti pogodio za vodstvo New Yorka od 2:1, da bi Davis tri minute kasnije povećao na 3:1.

Seriju golova nastavio je Hazard pogotkom za 3:2 u 75. minuti, da bi konačan rezultat od 4:2 postavio drugim golom Davies.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Premier league:

New York - Chelsea 4:2 (Catellanos 51', Adans 70', Davis 73', 77' / Remy 26', Hazard 75')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.