Nesretni Boateng pred odlaskom: Ne mogu se pretvarati da sam sretan, boli ovo!
(Foto: EPA)

Napušta Bayern nakon osam godina

Nesretni Boateng pred odlaskom: Ne mogu se pretvarati da sam sretan, boli ovo!

M. Šljivak

Jerome Boateng će ovog ljeta vjerovatno napustiti redove Bayerna.

Iskusni štoper je od predsjednika Ulija Hoenessa dobio prijateljski savjet da može ići, ali i bez njega je 30-godišnji fudbaler odlučio da napusti Bayern.

"Preporučujem mu da ode iz kluba. Treba mu novi izazov. Izgubio je mjesto. Kao prijatelju mu savjetujem da traži novu klub. Vrata nisu zatvorena, a ima i ugovor nakon svega", rekao je Hoeness na trgu Marienplatz u Minhenu.

Tako će nakon osam godina Boateng napustiti redove bavarskog velikana, a na oproštaju je govorio zbog čega nije učestvovao u slavlju titule sa ostalim igračima.

"Kada ne igrate bitnu ulogu, to veoma boli. Poštujem saigrače, ali se ne mogu pretvarati da je sve u redu i ići okolo nasmijan kao da sam sretan", istakao je Boateng.

Nije se na tome zaustavio Boateng, već je nastavio iznositi zanimljive činjenice.

"Razmislio sam o svemu što se dešavalo u proteklom periodu. Znam šta mogu, ali ne mogu pritisnuti dugme i reći 'evo, opet sam nasmijan, sve je u redu'. To jednostavno nisam ja. Ja sam posljednja osoba koja ne može podnijeti kritike kad je neko bolji. Kada imam povjerenje trenera, znam šta trebam raditi", istakao je Boateng.

Ovaj fudbaler je prošlog ljeta umalo napustio klub kada je bio blizu prelaska u PSG i Manchester United. Na kraju do transfera nije došlo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Boateng je već osam godina član bavarskog velikana. Odigrao je 286 utakmica i postigao je osam golova, ali je došlo vrijeme za rastanak.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije