Nesta preuzeo Perugiju: Ne sjećam se kada sam bio ovdje zadnji put

Želi se dokazati kao trener

Nesta preuzeo Perugiju: Ne sjećam se kada sam bio ovdje zadnji put

E. Čaušević

Legendarni italijanski defanzivac Alessandro Nesta prije nekoliko godina završio je igračku karijeru i odlučio da se bavi trenerskim poslom.

Nesta je danas potvrdio da je izabran za novog trenera drugoligaša Perugije nakon što je ovaj klub iznenadio sve otkazom Robertu Bredi. Perugia je izborila doigravanje za povratak u Seriju A, ali je klub iznenađujuće otpustio Bredu.

U Perugiji su odlučili da ukažu povjerenje Alessandru Nesti koji se tek treba dokazati na trenerskom mjestu. Nesta je danas potvrdio da je preuzeo Perugiju, te je poručio da je sretan što se vratio u Italiju kao trener.

"Uh, prošlo je mnogo vremena. Ne sjećam se kada sam zadnji put bio na ovom stadionu. Došao sam sa velikim optimizmom i ovo je zaista pravi fudbalski klub. Ovaj tim je jak i bio bi s bilo kojim trenerom. Veselim se našem radu", rekao je Nesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi