Nestao osmijeh s lica: Egipćani objasnili zašto je Salah u krizi ove sezone

Ne igra ni približno dobro kao prošle

Nestao osmijeh s lica: Egipćani objasnili zašto je Salah u krizi ove sezone

Endin Čaušević

Mohamed Salah je prošle sezone oduševio fudbalski svijet svojim igrama u dresu Liverpoola i zasluženo je proglašen za igrača sezone u engleskom Premiershipu.

Odličnim igrama Salah je došao u konkurenciju za najboljeg igrača svijeta, a u FIFA-inom izboru završio je čak ispred Lionela Messija. Međutim, ove sezone Salah je daleko od forme iz prošle godine, te su mnogi sigurni da će Egipćanin teško ikad dostići formu koju je imao prošle sezone.

Međutim, jedan od egipatskih analitičara odlučio je objasniti zbog čega Salah ne igra baš najbolje ove sezone. Ahmad Yousef važi za fudbalskog eksperta u Egiptu, a on je poručio da uopšte nije čudo što je Salah van forme, te je za to ponudio tri razloga.

"Postoje tri stvari zbog kojih Salah ne može biti fokusiran samo na teren i nije baš dobar kao prošle sezone. Tu su prava za fotografije oko kojih se spori u Egiptu, povreda od Ramosa i način na koji su ga tretirali u egipatskom savezu tokom Mundijala. Sve to kombinovano mu je uništilo motivaciju i samopouzdanje. Nešto se desilo ovog ljeta i na njemu se vidi da više nema taj osmijeh koji ga je krasio prošle sezone. Nadamo se da će se sve to što prije riješiti", poručio je Yousef.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edy
Islo ga prosle sezone i to je to,isto kao Thomas Müller igrao jednu sezonu odlicno,a sad nista
10 10
AMKO
Sad je ko u Romi nekad dobar
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi