Zanimljiva odluka: Kome će Liverpool pokloniti vraćene ulaznice od Delija?

Beograđani neće moći na Enfield

Zanimljiva odluka: Kome će Liverpool pokloniti vraćene ulaznice od Delija?

Taman kada su dočekali priliku da mogu gledati ozbiljne gostujuće utakmice svog kluba, navijačima Crvene zvezde to je zabranjeno zbog aferima iz skorije prošlosti.

Narednu utakmicu u Lige prvaka Zvezda će igrati protiv Liverpoola, no Delije neće moći prisustvovati zbog zabrane UEFA.

Liverpool je stoga odlučio ulaznice koje po pravilu trebaju ići gostujućim navijačima proslijediti mladim navijačima od 17 do 21 godine.

"Činjenica je da gostujućih navijača neće biti i to je jedinstvena prilika za mlade navijače da na Enfieldu gledaju neku utakmicu Lige šampiona. Neki od njih će vjerovatno i prvi put biti u toj situaciji", saopćili su iz Liverpoola.

Podsjetimo, Zvezda će u Liverpulu odraditi drugi meč suspenzije koji su dobili zbog nereda navijača u Salzburgu. Prvi je bio u Parizu, iako su Delije viđene na Parku prinčeva u sopstvenoj režiji.

Kako piše Telegraf, komadant policije Mersisajda Paul White ističe da je svestan da je Zvezdinim navijačima zabranjena prodaja ulaznica, ali da ništa ne želi prepustiti slučaju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

- Imat ćemo sveobuhvatnu policijsku operaciju u saradnji sa dva kluba i srpskom policijom. Želimo da gledaoci imaju maksimalnu sigurnost na i oko stadiona - rekao je White.

Kako je naglasio, bit će angažovani dodatni pripadnici bezbjednosti u gradu i oko terena, a sve zbog činjenice da su Delije pravile probleme u Parizu uoči i poslije utakmice.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi