Nestašni dečko evropskog fudbala ponovo postaje slobodan igrač

Bendtner neće produžiti ugovor s Kopenhagenom

Nestašni dečko evropskog fudbala ponovo postaje slobodan igrač

Nestašni dečko evropskog fudbala Nicklas Bendtner ovog januara ponovo postaje slobodan igrač.

Njegov trenutni klub Kopenhagen objavio je na zvaničnom Twitter profilu da neće produžiti ugovor s ovim napadačem. Inače, aktuelni ugovor mu ističe 31. decembra i jasno je da je on već sada slobodan u namjeri da traži novi klub.

Inače, on je u Kopenhagen došao prije nepuna četiri mjeseca iz Rosenborga, ali se u redovima danske ekipe baš i nije naigrao. Upisao je samo 9 utakmica u svim takmičenjima i pri tome postigao tek jedan gol.

Ovaj 31-godišnjak tako nakon samo četiri mjeseca napušta klub u koji se ljetos vratio poslije 15 godina. Potražit će novu sredinu a za sada nema naznaka gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Inače, on je u prethodnim godinama između ostalog igrao za Nottingham Forest, Wolfsburg, Arsenal, Juventus, Sunderland...

Top Komentari

RASanticeva
Eto nam ga u Velež da zamijeni Fajića :-P
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi