Lord se prisjetio svađe s Henryjem: Rekao mu da ušuti, pa dobio lekciju života
EPA

Bilo je to 2005. godine

Lord se prisjetio svađe s Henryjem: Rekao mu da ušuti, pa dobio lekciju života

Karijera danskog napadača Nicklasa Bendtnera vjerovatno bi bila uspješnija da je nisu obilježili brojni ispadi.

Danski fudbaler je trebao biti zvijezda, sa samo 17 godina je debitovao za Arsenal, ali u deset sezona pod ugovorom s Topnicima postigao je tek 24 pogotka i uglavnom odlazio na posudbe.

Tokom ere u Arsenalu imao je Bedntner brojne ekscese, a jednog koji datira iz 2005. godine prisjetio se i otkrio kako je naučio lekciju života nakon što se suprostavio Thierryju Henryju, tada kapitenu kluba.

"Na početku svoje epizode u Arsenalu bio sam pod velikim pritiskom, prijetili su mi da će mi raskinuti ugovor, ali onda me odjednom krenulo. Za U-18 tim postigao sam 12 golova u 18 utakmica i još pet za rezerve. Primijetivši to, ljudi iz kluba su me gurali da treniram što više s prvim timom, no ja sam nekad zaboravljao da sam samo na probi i da se tek moram dokazati", prisjetio se Bendtner i potom nastavio:

"Tako smo tokom jednog treniga igrali 11 protiv 11 sa samo dva dozvoljena dodira. Stajao sam blizu Henryja i vidio da je dodirnuo loptu tri puta. Zagalamio sam 'Tri dodira', na što je Wengerov asistent Pat Rice reagovao viknuši: 'Zaboga, nastavi igrati'".

Čuo ga je, naravno, i sam Henry.

"U tom momentu Henry se okrenuo, stavio prst preko usana i rekao: 'Sssssh'. Odmah nakon toga uzvratio sam istom mjerom. Lopta je dodirnula moju petu, zatim nožni prst, prije konačnog dodavanja, što su bila tri dodira. To je bio jedan dodir više, ali on je dobio slobodan udarac. Naravno, počeo sam se žaliti i to žestoko. Rekao sam da pravila moraju biti ista za sve", kazao je Bendtner.

Uslijedio je zatim Bedntnerov sukob s najvećom zvijezdom Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Henryja je to toliko iznerviralo da mi je odmah rekao da zaćutim, i to s puno psovki. U suštini je to bio dobar savjet, ali nisam reagovao najbolje, štaviše ja sam njemu rekao da je on taj koji treba ušutiti. Krenuo je prema meni, suprotstavio se, galamio mi u lice i svega mi se nagovorio. Totalno je ignorisao činjenicu da se oko nas i dalje igra fudbal."

Umjesto da postane zvijezda, u zrelim igračkim godinama Bendtner danas igra u Danskoj za Kopenhagen.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Henry stara varalica, rukom daje golove :D
8 3
teddy sheringham
Jedan je Lord!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi