Nestvarna statistika: Guardiola osvaja 2,4 trofeja po sezoni

Kolekcionar pehara

Nestvarna statistika: Guardiola osvaja 2,4 trofeja po sezoni

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola danas je sa svojom ekipom rutinski došao do trofeja Communiti Shielda.

Pobjedom 2:0 protiv Chelseaja, Guardiola je osvojio svoj 24. trofej u trenerskoj karijeri kojom se bavi samo 10 godina. Statistički, Guardiola osvaja 2.4 trofeja po sezoni što je zaista nestvarno.

Do sada je Guardiola osvojio po tri trofeja La Lige, Bundeslige, španskog Superkupa, Svjetskog prvenstva za klubove i UEFA Superkupa, po dvije Lige prvaka, Kupa Kralja i DFB Pokala, te po jednu Premier ligu, Liga kup i Communiti Shield.

"Strah od poraza je nešto što me tjera naprijed", svojevremeno je izjavio Pep Guardiola koji nema namjeru stati sa dominacijom u klupskom fudbalu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Vidio bi ga u klubu koji ne izdvaja po 800 miliona eura po sezoni
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi