Nestvarne greške golmana odlučile putnika u Ligue 1

Dijon ostao u ligi

Nestvarne greške golmana odlučile putnika u Ligue 1

M. Šljivak

Fudbaleri Dijona i Lensa večeras su odlučivali o posljednjem članu Ligue 1 u narednoj sezoni.

Na kraju je status u društvu najboljih klubova Francuske zadržao Dijon koji je na svom Gaston Gerard stadionu savladao Lens sa 3:1.

Prva utakmica završena je bez pobjednika (1:1), pa je u večerašnjem duelu sve itekako bilo otvoreno, a na kraju pobjedu slavi Dijon.

Domaći tim je do vodstva došao u 28. minuti. Sliti je postigao sjajan gol za prednost svog tima od 1:0, no radost domaćeg tima je kratko trajala jer je Duverne u 39. minuti izjednačio rezultat na 1:1.

Ovaj rezultat se na semaforu zadržao do 70. minute kada je golman gostiju Vachoux napravio katastrofalnu grešku koja je na kraju skupo koštala njegov tim.

Fortes mu je vratio loptu, on se poigravao, što igrači Dijona koriste i preko Saida dolaze do gola za 2:1.

Ovo na kraju nije bio konačan rezultat meča. U nadoknadi je golman gostiju ponovo otišao u prazno, kaznio je to Sliti za 3:1 i Dijon je zadržao status u Ligue 1, dok je će Lens šansu za povratak u drutšvo najboljih timova Francuske tražiti naredne sezone.

Treba istaći da se golman Lensa pri ovom pogotku povrijedio i ukazana mu je ljekarska pomoć

Doigravanje za Ligue 1:

Dijon - Lens 3:1 (1:1)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi