'Ludnica' u doigravanju za Ligue 1: Lens u nevjerovatnom meču izborio finale

Ligue 2 doigravanje

'Ludnica' u doigravanju za Ligue 1: Lens u nevjerovatnom meču izborio finale

M. Šljivak

Fudbaleri Lensa plasirali su se u finale doigravanja za plasman u Ligue 1.

Ovaj tim je večeras na gostovanju u jednoj zaista fantastičnoj utakmici savladao Troyes nakon produžetaka sa 1:2 i došao je na korak od plasmana u društvo najboljih timova Frnacuske.

Odlično je Lens ušao u meč. Pogotkom Gomisa su vodili od treće minute sa 0:1, ali je sudija Bisard u finišu prvog poluvremena napravio nekoliko nevjerovatnih propusta.

Prvo je dosudio sumnjiv penal za Troyes. Isključio je zatim i golmana Lecu zbog prostesta, pa je Lens ostao sa deset igrača.

Nakon velike gužve penal je izveden nakon četiri minute igre. Pele je pogodio za rezultat poluvremena od 1:1.

Oba tima su u nastavku imala svoje šanse. U 67. minuti Martins Pereira je isključen kod domaćeg tima i snage su bile poravnate, ali se u 90 minuta rezultat nije mijenjao.

Otišlo se u produžetke. Tamo je Troyes imao prvu veliku šansu, ali je Fortune promašio prazan gol.

Kazna je stigla u 108. minuti. Simon Bokote je pogodio za 1:2, a ovaj gol je Lensu donio plasman u finale doigravanja.

Večeras će saznati i sa kim igraju u doigravanju. To migu biti Dijon, Caen i Amiens, a sve će se znati nakon posljednjeg kola Ligue 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Doigravanje za Ligue 1:

Troyes - Lens 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi