Nestvarne scene: Došao na trening sa štapom za pecanje kako bi 'ulovio talenta', pa otišao razočaran

Nevjerovatna situacija

Nestvarne scene: Došao na trening sa štapom za pecanje kako bi 'ulovio talenta', pa otišao razočaran

M. Šljivak

Nevjerovatna situacija desila se na današnjem treningu holandskog drugoligaša NEC Nijemegena.

Na treningu se pojavio čovjek sa ribarskom opremom. Štapom je pokušao pecati fudbalere kako bi 'upecao talenta', ali je ubrzo odlučio da ode.

Mnoge je nasmijao kada je odlazio riječima: Ne, nema talenta ovdje...

Nije poznato ko je čovjek koji se pojavio na treningu. Pretpostavlja se da je jedan od nezadovoljnih navijača, koji je na ovaj način odlučio da 'protestuje' zbog činjenice da je NEC tek deveti na tabeli.

Ovaj holandski klub je posljednjih godina većinom igrao u prvom rangu holandskog fudbala. Međutim, nakon ispadanja 2017. godine još se nisu uspjeli vratiti, a to neće učiniti ni ove sezone.

Nije ekipa iz Nijemegena imala značajne rezultate u historiji. Četiri puta su igrali finale Kupa Holandije i poraženi su u sva četiri navrata.

U međunarodnim okvirima igrali su nekoliko veoma velikih utakmica za ovaj tim. Posebno se izvaja sezona 2008/2009 kada su igrali grupnu fazu Kupa Ufa.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tada su prošli grupu u kojoj su još bili Udinese, Tottenham, Spartak i zagrebački Dinamo, a u šesnaestini finala su ispali od njemačkog HSV-a sa ukupnih 4:0.

Također, prije više od 35 godina igrali su i meč protiv Barcelone u Kupu pobjednika kupova i ispali su ukupnim rezultatom 5:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi