Nestvarni Kylian Mbappe odveo PSG u finale Kupa Francuske

Sveci deklasirali Lyon

Nestvarni Kylian Mbappe odveo PSG u finale Kupa Francuske

Fudbaleri PSG-a plasirali su se u finale Kupa Francuske nakon što su večeras u Lyonu deklasirali istoimenog domaćina sa 5:1 u polufinalnom ogledu. 

Na ovoj utakmici briljirala je jedna od dvije najveće zvjezde PSG-a Kylian Mbappe koji je postigao tri pogotka od kojih je jedan nevjerovatan.

Mbappe je prvi put mrežu domaćina zatresao u 14. minuti, ali prije toga Lyon je poveo u 11. minuti golom Terriera. Rezultat 1:1 bio je na snazi sve do odlaska na odmor.

U drugom poluvremenu posao Svecima olakšao je Marcal, fudbaler domaćih koji je 'pocrvenio' u 61. minuti. Samo tri minute kasnije s penala Neymar okreće rezultat.

U 70. minuti desio se najljepši momenat meča i jedan od najljepših trenutaka Mbappove karijere. Mladi Francuz je uzeo loptu na nekih 30-ak metara od svog gola, predriblao jednog igrača Lyona, nastavio sve do protivničkog šesnaesterca, predriblao još jednog igrača Lyona i pogodio. Bio je to fantastičan gol.

Do kraja meča Sveci u još dva navrata tresu mrežu domaćih. Prvo je Sarabija pogodio u 82. minuti, da bi u nadoknadi nevjerovatni Mbappe kompletirao hat-trick.

PSG će u finalu igrati protiv boljeg iz meča St. Etienne - Rennes.

Francuski kup, polufinale:

Lyon - PSG 1:5

Top Komentari

Samo_Realan
Steta sto ovako dobar igrač, igra u ovako lošem klubu
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi