PSG ne da Neymaru i Mbappeu na Olimpijske igre

Ne putuju u Tokio

PSG ne da Neymaru i Mbappeu na Olimpijske igre

PSG je obavijestio fudbalske saveze Francuske i Brazila kako neće pustiti svoje prve zvijezde Kyliana Mbappea i Neymara da igraju na Olimpijskim igrama u Tokiju, prenose L'Equipe I španska Marca. 

Klubovi nisu obavezni da fudbalere puštaju na Olimpijske igre jer se ne radi o takmičenju kojeg organizira FIFA.

Već ranije se pojavila informacija da se prvom čovjeku PSG-a Nasseru Al Khelaifi ne sviđa termin Olimpijskiih igara, a čini se kako je tu odluku saopštio i savezima Brazila i Francuske te ih obavijestio da je to jedan od razloga zbog kojih neće pustiti svoj najbolji dvojac.

Problem predstavlja činjenica da će Mbappe i Neymar ovog ljeta imati obaveze s reprezentacijama jer će jedan učestvovati na Euru, a drugi na Coppa Amerika. Ta takmičenja završavaju se 12. jula, a Olimpijada počinje samo 11 dana kasnije.

Inače i Mbappe i Neymar izrazili su želju da učestvuju na Igrama, ali to bi onda značilo da će propustiti čitave pripreme sa svojom ekipom a možda i čak početak prvenstva pa je ova odluka Svetaca bila i očekivana.

Neymar je inače učestvovao na olimpijadama 2012. i 2016. u Londonu i Brazilu te ima srebrenu i zlatnu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi