Nesuđeni igrač Chicago Bullsa pokretačka snaga Ludwigsburga

Predstavljamo protivnika Bosne Royal

Nesuđeni igrač Chicago Bullsa pokretačka snaga Ludwigsburga

D. Rakanović

Evropska košarka konačno se nakon dugo vremena vraća u Sarajevo. 

Bosna Royal će u utorak u dvorani Mirza Delibašić igrati protiv njemačkog MHP Reisen Ludwigsburga u okviru prvog kola kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona. 

Pred Studentima je težak zadatak, jer Nijemci su prošle sezone stigli do četvrfinala Lige prvaka, a u prvenstvu Njemačke bili su osmi poslije regularnog dijela sezone. U doigravanju igrali su protiv Ulma koji je završio na prvoj poziciji prvi dio sezone. Ludwigsburg je dobro  namučio Ulm koji je na kraju slavio nakon majstorice (3:2 u seriji). 

U odnosu na prošlogodišnji sastav Ludwigsburg ima mnogo promjena, ali dovedene su adekvatne zamjene.

Prije mjesec dana u ovaj klub došao je američki košarkaš Thomas Walkup koji je prošle sezone imao ugovor sa Chicago Bullsima, ali je nastupao u njihovoj filijali Windy City Bullse u razvojnoj ligi. 

Pored njega tu je reprezentativac Njemačke Johannes Thiemann koji je na aktuelnom Eurobasketu prosječno postizao 2,3 poena po meču. Ovaj krilni centar je i prošle sezone nastupao za Ludwigsburg i u FIBA Ligi šampiona prosječno je postizao 9,4 poena. 

Prvi playmaker ove ekipe je Kerron Johnson, koji se vraća u ovu ekipu nakon dvije sezone provedene u francuskoj i poljskoj ligi. Novajlija u Ludwigburgu je i britanski centar Justin Sears koji je došao iz Giessena. 

U rosteru igrača su još: Dwyane Evans, David McCray, Niklas Geske, Adika Peter-McNeilly, Florian Koch, Mateo Seric, Adam Waleskowski i Elgin Cook.

Njemačku ekipu sa klupe vodi američki stručnjak John Patrick, koji je u klubu već četiri sezone. 

Publika će protiv jakog njemačkog predstavnika morati biti šesti igrač. Stoga, ljubitelji košarke napunite u utorak dvoranu Mirzu Delibašić i pružite podršku Studentima u prvoj evropskoj utakmici nakon osam godina. 

Utakmica između Bosne Royal i Ludwigsburga se igra u utorak od 18.30 sati, dok je revanš dva dana kasnije, u Njemačkoj.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi