Nesuđeni trener Sarajeva htio varati, danas mu se svi smiju

Kakav gaf Petrovića

Nesuđeni trener Sarajeva htio varati, danas mu se svi smiju

Ljupko Petrović, iskusni srbijanski trener koji je jedno vrijeme bio i u opticaju za klupu FK Sarajevo, napravio je gaf koji će se dugo prepričavati.

Iako se u njegovim godinama mnogi odlučuju za mirovinu, Petrović je ovog ljeta odlučio da otvori novo poglavlje i preuzme CSKA iz Sofije, a zbog suspenzije u subotnjem ogledu protiv Boteva nije mogao da sjedi na klupi ovog tima.

Za Petrovića to kao da ništa nije značilo, pa je odlučio upute davati telefonski unatoč zabrani, a možda bi na kraju i sve ostalo pod velom tajne da umjesto pomoćnog trenera nije pozvao - novinara.

Kako nije shvatio da je krivi broj, Petrović je urlao na novinara zbog zamjene koju on nije "naručio", a zbog prevelike nervoze nije odustajao ni kada mu je ovaj spuštao slušalicu ne znajući u početku o čemu se radi.

Cijelu priču novinar je potom iskoristio i plasirao je u javnost, a Petrović je zbog komunikacije tokom suspenzije morao da plati novčanu kaznu u iznosu od 1.000 eura.

Svejedno, za utjehu njegov tim na teškom gostovanju na kraju je slavio s 1:0 protiv Boteva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi