Nesvakidašnja situacija u Drugoj ligi Zapad: Kako je izmjena koštala bodova NK Novi Travnik?

Pravila su jasna i tri boda idu gostima

Nesvakidašnja situacija u Drugoj ligi Zapad: Kako je izmjena koštala bodova NK Novi Travnik?

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Zapad do sada je odigrano 10. kola.

Zanimljivo da je prije par dana donesena odluka o susretu osam kola Druge lige Zapad u kojem je Novi Travnik savladao FK Vitez sa 3:1.

Ipak, bodovi su za zelenim stolom pripali gostima(0:3). Naime, domaći su od 81. minute igrali sa dvojicom igrača do 21. godine i gosti su tako došli do tri vrijedna boda.

"Utamica osmog kola Druge lige Zapad između NK Novi Travnik i FK Vitez igrana je 06.10. u Novom Travniku. Delegat navedene utakmice Arnaut Nedim u zapažanjima i svom delegatskom dopunskom izvještaju naveo je kako NK Novi Travnik u 81. minuti izvršio treću izmjenu kada je umjesto Mirze Silajdžije ušao Boris Vrebac, te je NK Novi Travnik nastavio utakmicu sa samo dva igrača mlađa od 21. godine. Pravila obavezno nalažu da je potrebno da cijelim tokom igre moraju biti najmanje tri igrača mlađa do 21 godine", navodi se između ostalog u odluci do koje je došao SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi