Neuer napušta reprezentaciju?
EPA

Piše Bild

Neuer napušta reprezentaciju?

Ugledni njemački list Bild objavio je kako bi Manuel Neuer uskoro mogao tačku staviti na svoju reprezentativnu karijeru.

Golman Bayerna za nacionalni tim nastupa od 2009. godine, a predstojeće Evropsko prvenstvo za njega će vjerovatno biti i posljednje, budući da se nakon istog namjerava penzionisati.

Informacija je to koju je plasirao i Bild, navodeći kako Neuer sve ozbiljnije razmišlja o povlačenju iz reprezentacije, a na odluku će svakako utjecati i to u kakvom stanju bude u narednom periodu.

"Nisam siguran da ću braniti poslije Evropskog prvenstva. Mnogi faktori će utjecati na to. Vidjet ćemo kako će moje tijelo funkcionirati i koliko ću biti sposoban u toj dobi", ranije je rekao Neuer.

U međuvremenu Neuer se našao u centru pažnje njemačke javnosti, i to zbog svađe sa zamjenikom Marc Andreom Ter Stegenom. Golmanu Barcelonu je, naime, izrazio nezadovoljstvo zbog svog statusa u reprezentaciji, što je Neuera naljutilo u toj mjeri da mu je javno sugerisao da ne treba on sugerisati ko treba da bude na golu i da je time zapravo pokazao nepoštovanje prema ostalim golmanima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi