Verbalni rat Neuera i Ter Stegena traje, legendarni Lehmann zauzeo stranu

Golmani se bore za "jedinicu" u Njemačkoj

Verbalni rat Neuera i Ter Stegena traje, legendarni Lehmann zauzeo stranu

A. Čaušević

Manuel Neuer i Marc Andre ter Stegen su u grupi najboljih golmana svijeta, međutim na golu reprezentacije Njemačke može stajati samo jedan. 

Prije septembarskog reprezentativnog okupljanja Ter Stegen je iskazao nezadovoljstvo svojim statusom u njemačkoj selekciji, a nekoliko dana kasnije uzvratio mu je i Neuer.

"Čuo sam šta je rekao i to mi se nije svidjelo jer mi je to mogao reći direktno. Mi smo tim i trebamo učiniti sve moguće da pobijedimo. Iskreno, mislim da je jedini razlog što branim dobro", rekao je Neuer.

U verbalni rat dvojice odličnih golmana uključio se i legendarni Jens Lehman koji je stao na stranu Bayernovog čuvara mreže.

"Manuel je bolji, kompletan je. Ako izgubim 4:0 od Liverpoola onda ne bih imao nikakve zahtjeve", rekao je Lehmann.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ja sam postao jedinica u reprezentaciji sa 27 godina. Ima on još vremena", rekao je legendarni golman Arsenala koji je godinama u leđa gledao Oliveru Kahnu.

Da je Ter Stegen trenutno možda i u najboljoj formi potvrdio je i u sinoćnjem duelu protiv Borussije kada je sa bravuroznim intervencijama spašavao gol Barcelone. U drugom dijelu je odbranio i penal.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sejo1979
Stergen je bezobrazan previse jos on mora jesti pure da skine Neuer covjek je zid dokazo to sto.puta dosad i zam Bayern i za Elf ovaj supak je mlad jos ima vremena njegovo vrjeme tek dolazi odlican je golman nema price ali je bezobrazan ovakve stvari da se desavaju izmedju dva golmana jeden Elf momcadi nike nikad zabiljezeno i n3ci proci dobro po obojici
4 5
Hooruk
Neuer zadnje dvije godine nije ni sjena onog golmana koji je bio dok ter stegen je zadnjih godina medju 2-3 najbolja golmana, s pravom je neuadovoljan.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi