Neuer stigao legendarnog Kahna po broju nastupa i ispisao historiju
Neuer već u narednom kolu može postati njemački golman sa najvećim brojem nastupa u Ligi prvaka

Večeras je upisao 103. nastup

Neuer stigao legendarnog Kahna po broju nastupa i ispisao historiju

S. Pašalić

Bayern je večeras na gostovanju kod Olympiakosa uspio slaviti sa 3:2.

Bila je ovo utakmica u kojoj je Manuel Neuer ušao u historiju s obzirom da je upisao svoj 103. nastup u Ligi prvaka i tako se izjednačio sa legendarnim Oliverom Kahnom kao njemački golman sa najviše nastupa u ovom takmičenju.

Put Manuela Neuera u Ligi prvaka je počeo u dresu Schalkea za koji je upisao 22 nastupa, a utakmica protiv grčkog tima večeras mu je bila 81. za Bayern i tako je došao do brojke 103.

Neuer je najviše nastupa upisao u sezoni 2012/2013, njih ukupno 13, a do sada ih je mogao imati puno više da nije bilo teške povrede u sezoni 2017/2018 kada je upisao samo jedan nastup u najelitnijem evropskom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti