Neumorno trese mreže u Italiji, ali argentinski igrači ga ne žele na Mundijalu

Icardi neće dobiti poziv za Rusiju?

Neumorno trese mreže u Italiji, ali argentinski igrači ga ne žele na Mundijalu

E. Čaušević

Argentinski napadač Mauro Icardi već nekoliko sezona oduševljava fudbalsku javnost igrama u dresu Intera. Međutim, i pored toga što godinama igra u vrhunskoj formi tek prije nekoliko mjeseca dobio je poziv u selekciju Gaučosa.

Selektor Argentine, Jorge Sampaoli, u finišu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pozvao je Maura Icardija u tim, ali se napadač Intera baš nije naigrao. Iako je već godinama u odličnoj formi za Icardija nije bilo mjesta u reprezentaciji iako je to zaslužio mnogo više od nekih igrača koji su igrali za ovu selekciju.

Icardi je i ove sezone u odličnog formi, a u posljednjih 18 mjeseci postigao je čak 44 gola za Inter. Međutim, italijanski mediji objavili su prije nekoliko dana da Sampaoli nema namjeru vodici Icardija na Mundijal koji se ovog ljeta igra u Rusiji.

Prvobitno je objavljeno da je argentinski stručnjak ovu odluku donio jer ima zaista jaku konkurenciju u napadu, te da vjeruje da mu Icardi nije potreban. Ipak, danas nam iz Južne Amerike dolaze nešto drugačije informacije. Navodno, Icardija sabotira nekoliko argentinskih igrača koji ne žele ovog napadača u timu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iako se ne zna o kojim igračima se radi mnogi vjeruju da glavnu riječ u tome vode Messi, Higuain, Aguero i Di Maria. Navodno, njima se ne sviđa Icardijevo ponašanje i činjenica da često zna provocirati i omalovažavati svoje ostale saigrače.

Jasno je da Sampaoli neće moći podnijeti pritisak ukoliko zaista iza svega toga stoje Messi i društvo. Argentinski mediji navode da je on spreman odbaciti Icardija, te da mu je mnogo bitnije da vlada dobra atmosfera među ostalim fudbalerima Gaučosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije