Neuništivi Francesco Totti zagazio u petu deceniju života

Danas slavi 40. rođendan

Neuništivi Francesco Totti zagazio u petu deceniju života

Legendarni kapiten Rome Francesco Totti danas slavi svoj 40. rođendan.

Jedan od najvećih italijanskih fudbalera svih vremena je zakoračio u petu deceniju života, a još uvijek je pokretačka snaga svog kluba u kojem je proveo svu svoju karijeru.

Totti je za Romu debitovao davne 1992. godine i do danas je odigrao 740 utakmica, postigao 300 golova i upisao 117 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kapiten Rome je u karijeri postigao gol protiv 62 različita kluba, uz Maldinija je jedini igrač koji je nastupio u 25 sezona Serije A, najstariji je strijelac u italijanskoj ligi i Ligi prvaka, jedini igrač koji je postigao gol u 23 uzastopne sezone Serije A, rekorder je po broju nagrada za igrača godine u Italiji(5)...

Francesco Totti još uvijek nije donio odluku o tome kada će se oprostiti od aktivnog igranja fudbala, ali nas ne bi iznenadilo kada bi igrao još barem dvije sezone. Sudeći po onome što pruža na terenu, potpuno je spreman za to.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi