Neuništivi Pablo Zabaleta dobio novi ugovor u West Hamu

Ostaje i naredne sezone

Neuništivi Pablo Zabaleta dobio novi ugovor u West Hamu

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Pablo Zabaleta već dugo vremena nalazi se na fudbalskoj sceni, te još uvijek nema namjeru da ide u penziju.

Ovaj 34-godišnji fudbaler ponikao je u San Lorenzu iz kojeg je 2005. godine prešao u Espanyol gdje je odličnim igrama skrenuo pažnju na sebe.

Na iznenađenje mnogih samo tri godine kasnije potpisao je za Manchester City za koji je igrao čak devet godina. Zabaleta je za Građane odigrao 230 utakmica i postigao devet golova.

Ipak, na ljeto 2017. godine kao slobodan igrač prelazi u West Ham gdje je dobio dvogodišnji ugovor. Iako je već na zalasku karijere pokazao je da i dalje igra na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Londonski klub odlučio je da ga nagradi za dobre igre, te je Zabaleta dobio novi jednogodišnji ugovor i u dresu West Hama ćemo ga gledati i naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi