Tottenham se "igra" s Ligom prvaka, Antonio srušio Pijetlove

Premier liga, 36. kolo

Tottenham se "igra" s Ligom prvaka, Antonio srušio Pijetlove

Duelom londonskih rivala, Tottenhama i West Hama, otvoreno je 36. kolo engleskog Premiershipa. West Ham je na kraju bio uspješniji i slavio gostujuću pobjedu rezultatom 0:1.

Prvo poluvrijeme na stadionu Tottenhama nije donijelo gotovo ništa. Tottenham je imao nekoliko opasnih akcija, pokušavali su Son, Lucas Moura i Eriksen, ali nije bilo prevelike opasnosti za Fabianskog.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja, iako su i jedni i drugi djelovali nešto rastrčanije.

Napadi londonskih rivala su uglavnom završavani bez adekvatne završnice, ali je onda West Ham u 68. minuti stigao do vodstva.

Arnautović je ubacio, Michail Antonio primio loptu i nemilosrdno realizovao priliku u kojoj se našao za 0:1.

Nakon gola za vodstvo Čekićari su nastavili prijetiti iz kontri, a sjajnu priliku da povisi vodstvo svoje ekipe Antonio je imao u 81. minuti. Sjajno je istrčao kontru i snažno šutirao, ali je Lloris odlično odbranio njegov pokušaj.

Šansu da riješi sve dileme oko pobjednika imao je i Issa Diop u 87. minuti, ali mu je nakon sjajnog prodora ponestalo snage za kvalitetan udarac.

Tottenham je imao šansu kazniti propuštene prilike Čekićara, ali je Balbuena u zadnjim trenucima susreta zaustavio lopu na gol liniji i spasio svoju ekipu.

Do kraja je ostalo 0:1, pa je West Ham upisao pobjedu protiv velikog rivala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham sa nova tri boda ima ukupno 46 i nalazi se na 11. poziciji. Tottenham je ostao treći sa 70 bodova i sada ima tri boda više od Chelseaja na četvrtom, četiri više od petoplasiranog Arsenala i šest više od Manchester Uniteda.

Međutim, Chelsea, ali i Arsenal i Manchester United (ekipe koje žele u Top 4) do kraja sezone imaju za odigrati još po tri utakmice, dok su Tottenhamu sada ostale dvije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi