Neuništivi Velkoski i Dupovac: Bili su članovi i generacije 2014/2015

Imaju priliku ponoviti uspjeh

Neuništivi Velkoski i Dupovac: Bili su članovi i generacije 2014/2015

A. Beganović

Bosanskohercegovački i crnogorski prvak, Sarajevo i Budućnost večeras će u Zenici odigrati utakmicu za plasman u play-off Evropa lige.

Biće to duel starih rivala s tim da će Budućnost po prvi put u historiji imati priliku da se plasira u play-off, dok je Sarajevo već osjetilo čari tih utakmica.

U sezoni 2014/2015 aktuelni bosanskohercegovački prvak je preko Haugesunda i Atromitosa stigao do play-ofa Evropa lige. Preprepka za plasman u grupnu fazu, ispostavit će se nepremostiva, bila je Borussia Moenchengladbac.

Bila je to sjajna generacija Sarajeva, koja se na kraju te sezone okitila i titulom bosanskohercegovačkog prvaka, a zanimljivo je da dva igrača iz te generacije i danas nose Bordo dres te imaju priliku u najmanju ruku ponoviti taj uspjeh.

Radi se o makedonskom reprezentativcu Krsti Velkoskom i bosanskohercegovačkom fudbaleruAmeru Dupovcu. Velkoski je u Sarajevo stigao početkom 2014. godine da bi se 2016. otisnuo u Južnu Koreju, no samo godinu kasnije vratio se u Sarajevo čiji je i danas član.

Neuništivi Krste, rekli bismo. Odigrao je u toj evropskoj sezoni 2014/2015 svih šest utakmica za Sarajevo, dok je u ovoj sezoni odigrao 20 minuta u duelu sa Connah's Quay Nomadsom, a poraz od Dynamo Bresta je gledao s klupe za rezervne igrače.

S druge strane, Dupovac je profesionalnu karijeru počeo u Sarajevu 2010. godine. U januaru 2015. je pojačao Sheriff Tiraspol da bi se 2018. godine vratio na Koševo.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kao i Velkoski i to sa kapitenskom trakom oko ruke, odigrao je svih šest susreta u evropskoj sezoni Sarajeva 2014/2015, dok je i u dva ovosezonska evropska meča odradio maksimalnih 180 minuta.

Dakle, Velkoski i Dupovac će, ukoliko Sarajevo večeras savlada Budućnost, što svi priželjkujemo, ponovo osjetiti šta znači igrati susret play-off faze evropskog klupskog takmičenja pa će i po tom podatku biti upisani zlatnim slovima u historiji kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bordobjeli
Ljubi ih brat napaćeni... Ne sumnjam da će mi uljepšati dan... Već sam ko na iglama.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti