Neutješni Neymar plakao danima: Ovog puta je sve drugačije
Brazilski fudbaler je ove sezone igrao odlično. Ukupno je nastupio u 23 meča i imao je učinak od 20 golova i 11 asistencija (Foto: EPA)

Brazilac otvorio dušu

Neutješni Neymar plakao danima: Ovog puta je sve drugačije

M. Šljivak

Zvijezda PSG-a Neymar oporavlja se u rodnom Brazilu od povrede stopala koju je zadobio na utakmici protiv Strasbourga krajem januara.

Zbog preloma metatarzalne kosti u stopalu, brazilski fudbaler je morao na pauzu od dva i po mjeseca, a iako ova povreda važi za težu, odlučeno je da Brazilac ne ide na operaciju.

Mirovanje je međutim neophodno, pa Neymar treneru PSG-a Thomasu Tuchelu neće biti na raspolaganju do aprila.

Brazilskom čarobnjaku je ova povreda teško pala. Priznao je kako je nekoliko dana plakao zbog činjenice da će ponovo propustiti ključni dio sezone.

"Mislim da je ova pobjeda mnogo komplikovanija od one koju sam zadobio prvi put", rekao je Neymar, te je nastavio:

"Kada sam se prvi put povrijedio rekao sam: Idemo to operisati što prije i nije bilo potrebe da budem utučen. Ovog puta je sve drugačije. Nekoliko dana sam plakao zbog ovog što mi se desilo", otkrio je brazilski velemajstor.

Ipak, i bez njega PSG je odradio dobar posao, a posebno se to odnosi na Ligu prvaka. U prvoj utakmici osmine finala su na Old Traffordu lagano sredili Manchester United (0:2) i samo ih čudo može odvojiti od četvrtfinala.

Neymar već pet godina uzastopno "na odmoru" u istom periodu

Neymar je prethodnih godina pravio Barceloni dosta problema tražeći da dobije nekoliko dana predaha zbog rođendana svoje sestre.

Neymar je prije nekoliko sezona otišao u Brazil na proslavu rođendana svoje sestre kada je Barceloni bio najpotrebniji, te se tada našao na veliko udaru navijača.

Iako su iz PSG-a tražili da ostane u Parizu kako bi mogli pratiti njegov oporavak pred važne mečeve Lige prvaka narednog mjeseca on je odlučio da ipak otputuje za Brazil.

Njegova sestra rođendan slavi 11. marta i već sada je najavio da će biti odsutan u tom periodu što će biti peta godina zaredom da to radi. Prethodne dvije godine je bio povrijeđen, a dvije godine prije toga suspendovan.

Mnogi su vjerovali da je u posljednjoj sezoni u Barci slagao da je povrijeđen, te da je dvije sezone prije toga namjerno dobijao crveni karton kako ne bi igrao. Tradicija se nastavlja i sada

Top Komentari

Balans
Jašta satro se od plakanja, i ako jest onda je zbog Mbapea jer je uvidio da se zajebucno prelaskom u PSG.
0 0
Mele
Pisljivko razmazeni, do koljena nije Messiju, Ronaldinju, Ronaldu, itd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti