Neviđena blamaža Borussije u Minhenu

Bayern uvjerljivo slavio

Neviđena blamaža Borussije u Minhenu

Posljednji susret današnjeg programa Bundeslige donio je veliki derbi na Allianz Areni između Bayerna i Borussije Dortmund.

Minhenski tim na kraju je lakše od očekivanog savladao gostujući sastav s ubjedljivih 6:0, što je svakako iznenađujuće, jer se očekivalo da će Borussia uspjeti koliko-toliko da pruži veći otpor lideru njemačkog šampionata.

Da će se "Milioneri" loše provesti na gostovanju u Minhenu moglo se pretpostaviti već na otvaranju utakmice. Mreža gostiju se zatresla već nakon pet minuta igre, kada je Lewandowski pogodio za slavlje među navijačima Bayerna, a nedugo nakon toga pao je novi gol.

U 14. minuti Rodriguez je udvostručio prednost, a do kraja poluvremena Bayern je preko Mullera, Lewandowskog i Riberyja postigao još tri pogotka za velikih 5:0 na poluvremenu.

Navijači Borussije su bili u strahu da će doći do nekog negativnog rekorda, ali na njihovu sreći Milioneri su primili u drugom dijelu "samo" jedan gol, i to u završnici meča kada je Lewandowski stigao do hat-tricka i postavio konačnih 6:0.

Na vrhu Bundesliga ništa novo, Bayern je suvereno vodeći sa 69 osvojenih bodova, dok je Borussija na trećem mjestu sa 48.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 28. kolo:

Bayern - Borussia Dortmund 6:0

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi