Neviđena drama na stadionu Louis II: Šutiralo se 11 penal serija, na kraju golman presudio

Monaco izbacio Rennes iz Liga kupa

Neviđena drama na stadionu Louis II: Šutiralo se 11 penal serija, na kraju golman presudio

Fudbaleri Monaca uspjeli su da se plasiraju u polufinale Liga kupa Francuske nakon što su večeras nakon prave drame u penal seriji izbacili Rennes na domaćem terenu.

Nakon što nije bilo većih uzbuđenja u prvom dijelu prvog poluvremenu, gosti iz Rennesa iz prve prave prilike dolaze do gola. Igrao se 30. minut kada je Bourigeaud nakon asistencije Ben Arfe zatresao mrežu domaće ekipe.

Ipak, u drugom poluvremenu se ekipa Thierryja Henryja uspijeva vratiti u meč i u već u 55. minuti kada je pogodio Rony Lopes. Do kraja meča nije bilo projene rezultata pa se pristupilo izvođenju penala.

Tek je u tom trenutku nastala prava drama. Izvelo se čak 11 penal serija, a na kraju je u korist Monaca presudio mladi golman Bediashile koji je matirao Koubeka nakon što je ovaj promašio svoj penal u jednanaestoj seriji.

Monaco se na ovaj način plasirao u polufinale i pridružio se Strasbourgu koji je nešto ranije izbacio Lyon. Večeras se igraju i preostale dvije utakmice četvrtfinala u kojima se sastaju Bordeaux i Le Havre te PSG i Guingamp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije