"Neviđena lakrdija, ali mene više čudi domaćin - nije dozvolio da se utakmica snima"

Direktor OFK Gradina za SportSport.ba

"Neviđena lakrdija, ali mene više čudi domaćin - nije dozvolio da se utakmica snima"

Danas su na rasporedu bile utakmice 22. kola Druge lige FBiH - Sjever, ali jedan meč sigurno neće biti odigran.

NK Čelić je na svom terenu ugostio OFK Gradina, ali je ovaj susret prekinut nešto prije kraja prvog dijela.

Gradina koja se bori za prvo mjesto sa ekipom Budućnosti je bila u rezultatskom zaostatku (1:0), a nakon što je glavni sudija dosudio drugi penal za Čelić došlo je do burnog negodovanja gostiju.

Neki fudbaleri Gradine su se željeli i obračunati sa arbitrom, ali je sve prošlo bez većeg incidenta.

SportSport.ba je kontaktirao direktor OFK Gradina Ibru Ibrića kako bi on prokomentarisao današnja dešavanja.

"Lakrdija predvođena delegatom Džijanom, glavnim sudijom Kovačićem, prvim pomoćnikom... Neviđeno. Svirao nam je dva nepostojeća penala, isključio nam dva igrača. Pravio je takve gluposti da se nije moglo izdržati", istakao je Ibrić, pa nastavio:

"Molili smo Boga da se završi prvo poluvrijeme da prekinemo ovo. Ovo su duboke povrede svih pravila i procedura... Ali mene više čudi domaćin koji je prekršio norme i propise. Nije dozvolio da se snima utakmica, a to je po propisima, po uputstvima. Nisu to dozvolili, znači unaprijed su se pripremali za neregularnosti kako ne bismo bili u mogućnosti objektivno i argumentovano pokazati javnosti šta se dešavalo. Pa samo za to je predviđena kazna od dvije do pet hiljada KM, ali njima je očigledno važnije bilo sakriti istinu".

"Isključili su nam golmana, pa još jednog igrača. Glavni sudija nam je podijelio četiri-pet kartona do sedme minute utakmice. Mene, međutim, više iznenađuje ponašanje domaćina. Kada su oni gostovali kod nas dočekali smo ih kao prijatelje, organizovali zajedničku večeru. Pobijedili su nas i prihvatili smo poraz, nikome dlaka sa glave nije falila", izjavio je razočarani Ibrić.

Kako sam kaže, brine ga što su ovakve stvari sve učestalije u bh. fudbalu.

"Ne čude te priče o pištoljima i sličnim stvarima. Ovo neće na dobro, brine me da će se ovakve stvari još proširiti... Žao mi je što se ovo dešava", istakao je direktor OFK Gradina.

"Pazite, oni imaju kaznu igranja pred praznim tribinama, ali ni meni ni ostatku rukovodstva Gradine nisu dozvoili da normalno gledalo utakmicu. Gledali smo je iz nekog ćoška. Kada smo došli na stadion, sjeli smo na sredinu tribine, a sudija nije želio početi utakmicu dok nije došlo osiguranje i sklonilo nas", izjavio je Ibrić, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Oni su kažnjeni utakmicama bez publike, ali samim tim smo i mi kažnjeni jer naših 50 navijača nije moglo ući na stadion. To su loše odluke, ne trebaju se utakmice igrati u zatvorenom ambijentu, puno je tu svega... Nije ovo ni Evropska, a ni Liga prvaka.

"Mi smo prošle sedmice igrali protiv 13. na tabeli i uzeli samo bod, ali šta da se radi. Teško nam je bilo što smo ostali bez sva tri, ali smo prihvatili rezultat, čestitali protivniku i razišli se... Međutim, sada smo itekako razočarani, ogorčeni svima. I protivnik i sudije i sve. Kao da je neko tu ušao, neki interes, kao da se hoće što prije proglasiti prvak lige... Danas bi sudija istjerao sve naše igrače da je mogao, ne možemo ništa u toj situaciji", poručio je na kraju Ibro Ibrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi