Kiks Gradine, Budućnost uvjerljivom pobjedom zadržala prvo mjesto

Druga liga FBiH - grupa Sjever

Kiks Gradine, Budućnost uvjerljivom pobjedom zadržala prvo mjesto

E. Škorić, foto: E. Oštraković

Nastavlja se trka Budućnosti i Gradine za prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH - grupa Sjever.

U 21. kolu Gradina je ugostila Slogu iz Tojšića, ali je meč završen bez pogodaka, nepopularnim rezultatom 0:0.

Domaći su bili pod imperativom pobjede, no nisu na kraju istu ostvarili, pa su sada na minus dva u odnosu na vodeću Budućnost, koja je slavila s 4:1 u Luakvcu protiv Radničkog.

Najbolju šansu danas za Gradinu imao je veznjak Armin Delić, no promašio je s pet metara. Gradina je bila bolja u prvom dijelu, gosti su u nastavku imali svoje prilike iz kontri, ali 0:0 je na kraju ipak najrealniji rezultat.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Budućnost je u Lukavcu lakše od očekivanog došla do pobjede. Strijelci za goste iz Banovića bili su Jasmin Čehajić, Armin Sulejmanović, Safet Mustafić i Ćamil Smajlović. Jedini gol za domaće postigao je Danijal Aljukić.

Dosta efikasno kolo na sjeveru, s obzirom na to da je Mladost u Malešićima s 4:3 pobijedila Lokomotivu iz Mirčine, a duel Odžaka i Čelika završen je rezultatom 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi