Neviđeni maleri: Bili vodeći cijelo prvenstvo, izgubili u posljednjem kolu i ostali bez promocije
Igrači i navijači Entelle slave promociju u Seriju B

Golom u posljednjim minutama

Neviđeni maleri: Bili vodeći cijelo prvenstvo, izgubili u posljednjem kolu i ostali bez promocije

Admin Čaušević

Fudbalska sezona ulazi u samu završnicu, a posebno je interesantno u nižim ligama širom Evrope.

Gubitnikom vikenda, a možda i sezone se mogu proglasiti fudbaleri Piacenze koji su u posljednjem kolu Serije C - grupa A ostali bez promocije.

Oni su pred posljednje kolo imali dva boda prednosti ispred Entelle, ali su poraženi na gostovanju kod Siene s 2:0, pogađali su Cianci u 56. i Gliozzi u 65. minuti.

Na drugoj strani Entella je s minimalnih 1:0 pobijedila Carrarese. Gol vrijedan promocije u posljednjim minutama postigao je Mancosu.

Inače, Piacenza je bila vodeća ekipa lige skoro cijelo prvenstvo, u 2019. godini upisali su su svega dva poraza uključujući i današnji. Posljednji put poraženi su od Entelle s 2:1 krajem februara.

Klubu koji je početkom ovog milenija igrao u Seriji A za utjehu ostaje igranje u play-offu i nada će kroz razigravanja izboriti plasman u Seriju B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi