Neville i Carragher složni: City ima jedan veliki problem i Liverpool bi lako mogao stići do naslova
Neville i Carragher smatraju da City neće osvojiti naslov ukoliko Otamendi i Stones nastave igrati zajedno u tandemu

Dva igrača Cityja na meti nekadašnjih igrača Uniteda i Liverpoola

Neville i Carragher složni: City ima jedan veliki problem i Liverpool bi lako mogao stići do naslova

S. Pašalić

Manchester City je u posljednjoj utakmici Premier lige doživio neočekivan poraz na gostovanju kod ekipe Norwicha rezultatom 3:2.

Iako su Građani bili ogromni favorit u ovoj utakmici, na kraju su upisali poraz nakon kojeg im je Liverpool pobjegao na pet bodova prednosti na tabeli.

Bivši igrači Manchester Uniteda i Liverpoola, Gary Neville i Jamie Carragher smatraju da City neće odbraniti naslov u Premier ligi ukoliko John Stones i Nicolas Otamendi nastave igrati zajedno u odbrani.

"Ono što će koštati Manchester Cityja u Premier ligi je kada Stones i Otamendi igraju zajedno", rekao je Neville na Sky Sportsu.

"Ako ova dvojica igraju zajedno, prema sadašnjem ritmu, City neće osvojiti ligu."

"Otkad je Laporte došao u klub, Pep Guardiola odustao je od tog partnerstva - John Stones i Nicolas Otamendi."

"Posljednji put kad su igrali zajedno u velikoj utakmici bilo je kada je Liverpool pobijedio Manchester City 4:3.", rekao je Neville, a onda je svoje mišljenje rekao i Carragher.

"Veliki problem je John Stones. Mislim da je to problem koji je on imao veći dio karijere kada sam ga gledao - on se ne koncentrira dovoljno i ne fokusira se dovoljno."

"Čim lopta pređe s lijeve na desnu stranu na centru terena, mora vidjeti tu opasnost ... i mora sprintati da bi stigao drugu stranu Teemu Pukkija."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sljedeća je greška Otamendi. On previše lako pada na teren. To je radio cijelu karijeru, nikada se neće promijeniti."

"Zbog toga nije dovoljno dobar za igranje za Manchester City. Nikada nisam vjerovao u njega od prvog dana, a ništa me u posljednje četiri ili pet godina nije natjeralo da promijenim svoje mišljenje.", rekao je Carragher.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi