Pukki ruši redom, Cityju Liverpool pobjegao na pet bodova!

Norwich napravio senzaciju

Pukki ruši redom, Cityju Liverpool pobjegao na pet bodova!

E. Škorić

Manchester City je u petom kolu engleske Premier lige poražen na gostovanju kod Norwicha (3:2).

City je bio ogroman favorit na Carrow Roadu, ali Norwich je priredio senzaciju i stigao do pobjede, pa je prvaku otežao odbranu titule. Nakon pet kola Liverpool ima pet bodova prednosti u odnosu na City.

Norwich je poveo golom McLeana u 17. minuti, a novi šok za Građane stigao je golom Cantwella u 28. minuti.

Sergio Aguero je u završnici prvog dijela vratio Cityju nadu, ali je u petoj minuti nastavka Pukki pogodio za 3:1 i City nije smogao snage da se vrati do kraja. 

Istina, Rodri je na asistenciju Jesusa u 88. minuti uveo meč u neizvjesnu završnicu, ali mreže se više nisu tresle i moglo je da počne slavlje Kanarinaca, za koje danas nije igrao povrijeđeni bh. reprezentativac Mario Vrančić.

Pukki je, inače, zabio šest golova u pet kola i nalazi se na listi strijelaca odmah iza Aguera (7) i Abrahama (7).

Potražite više informacija na temu Premier league:

City u narednom kolu gostuje Watfordu i morat će se uozbiljiti, inače će Liverpool napraviti veliku prednost i onda će biti teško sustizati Kloppovu 'mašinu'.

Što se Norwicha tiče, s ovom pobjedom je došao na šest bodova i zauzima 12. mjesto, a narednog vikenda gostuje Burnleyju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
mogo bi pukki u neki od klubova iz vrha ako ovako nastavi, ne samo zbog golova nego sto otima bodove "velikim on je nesto kao Vardy sampionske sezone u Leicesteru...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije