Neville objasnio način da se zaustavi Cristiano Ronaldo

Je li to moguće?

Neville objasnio način da se zaustavi Cristiano Ronaldo

Nekadašnji engleski reprezentativac Gary Neville objasnio je defanzivcima širom svijeta formulu kako zaustaviti Cristiana Ronalda. 

Neville je sa Ronaldom u Manchester Unitedu igrao čak šest godina, a osim toga susreli su se i na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj. Očito da je Neville za sve to vrijeme naučio kako čuvati najboljeg igrača današnjice, a svoje znanje je prenio u javnost tokom jedne analize za EA Sport.

"Igrajući sa Ronaldom šest godina u Manchesteru i igrajući protiv njega na Svjetskom prvenstvu, shvatio sam da, ako ste sposoban defanzivac, onda postoje trenuci tokom 90 minuta kada ga možete zaustaviti. Naravno, prije svega morate biti fokusirani", započeo je Neville:

"Uvijek sam znao da je prva formula zaustavljanja Ronalda da mu ne dopustite situaciju jedan na jedan protiv vas. Od vitalnog značaja je da mu ne dopustite da primi loptu u dobroj poziciji. Uvijek morate pokušavati da dođete ispred njega, da napravite pritisak i da ne dobije ubrzanje prilikom prijema lopte. Jednom kada dobije ubrzanje, a vi ste ispred njega i tjera vas prema vašem šesnaestercu, onda ste u velikom problemu. Ključna stvar kod ovakvih igrača poput njega je da mogu igrati sa obje noge podjednako dobro i mogu vas tjerati i u lijevu i u desnu stranu", nastavio je Neville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nemoguće je zaustaviti ovakvog igrača ako protiv njega igrate jedan na jedan cijelu utakmicu. Definitivno trebate pomoć svojih saigrača. Igrači svjetske klase će uvijek pronaći slabosti kod defanzivca. Na primjer, ako ne budu imali mnogo uspjeha na jednoj strani terena, preći će na drugu. Dakle, ako ste desni bek, onda trebate pomoć desnog krila ili desno pozicioniranog centralnog veznog igrača kako bi zaustavili igrača poput Ronalda", objasnio je Neville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi