Nevjerovatan budžet Milana za ljetna pojačanja

Kineski investitori uskoro stižu na San Siro

Nevjerovatan budžet Milana za ljetna pojačanja

E. Čaušević

Silvio Berlusconi broji svoje posljednje dane na predsjedničkoj stolici Milana.

U narednih nekoliko dana Berlusconi bi trebao prodati svoje dionice u Milanu, a novi vlasnici italijanskog velikana bit će kineski investitori. Posao bi trebao biti završen do 3. marta, a Berlusconi bi od prodaje Rossonera trebao zaraditi nevjerovatnih 420 miliona eura.

Kineski tajkuni već su platili 200 miliona eura, te je ostalo još da plate 120 miliona kako bi posao bio zaključen. U italijanskim medijima već se uveliko špekuliše o ljednim pojačanjima kluba sa San Sira, a nakon nekoliko godina Rossoneri će imati poprilično velik budžet za pojačanja.

Navodno, novi vlasnici Milana narednog prelaznog roka na raspolaganje će staviti 130 miliona eura za nova pojačanja. No, u Milanu očekuju da će na kraju sezone prodati Carlosa Baccu, a zarađeni novac će biti dodan na tu sumu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je sigurno da nas očekuje jako uzbudljivo ljeto št se tiče Milana. Navijači se nadaju da će nekoliko zvučnih imena doći na San Siro kako bi ovog velikana vratili u sami vrh italijanskog, ali i evropskog fudbala. Jer, ruku na srce, Milan tu i pripada.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi