Nevjerovatan poraz Amara Osima

Al-Kharitiyath poražen

Nevjerovatan poraz Amara Osima

Midhat Šljivak

Fudbaleri Al-Kharitiyatha, koje sa klupe predvodi Amar Osim, poraženi su u 16. kolu katarskog prvenstva od Lekhwiye s 3:2.

Nevjerovatan meč odigrala su ova dva tima, a na kraju je bh. stručnjak bez pobjede ostao u samom finišu, kada su gosti postigli dva gola.

Poveli su gosti nakon devet minuta igre. Pogodio je Razaq i vodstvom od 1:0 su otišli na odmor.

Na otvaranju drugog poluvremena Muftah postiže autogol za izjednačenje rezultata na 1:1, da bi Al Marri u 82. minuti donio Al-Kharitiyathu prednost od 2:1.

Ipak, šok za Osima u samom finišu. Prvo je Ali u 89. minuti pogodio za 2:2, da bi u prvoj minuti nadoknade Mohammed postigao gol za pobjedu Lakhwiye.

Al-Kharitiyathu je ovo drugi uzastopni poraz, te su sada na 12. poziciji sa 17 osvojenih bodova.

Premier liga, 16. kolo:

Al-Kharitiyath - Lekhwiya 2:3 (Muftah 48'ag, Al Marri 82'  / Razaq 9', Ali 89', Mohammed 90+1')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi