Osimov Al-Kharitiyath poražen od najboljeg tima lige

Al-Rayyan slavio 2:1

Osimov Al-Kharitiyath poražen od najboljeg tima lige

Midhat Šljivak

Al-Kharitiyath, ekipa koju s klupe predvodi Amar Osim, poražena je u 15. kolu katarskog prvenstva na gostovanju kod vodećeg Al-Rayyana s 2:1.

Iako je tim bh. stručnjaka odigrao dosta dobar meč, na kraju su ipak poraženi. Uspio je Al-Kharitiyath da u 37. minuti povede pogotkom Kiepa, ali je radost gostiju trajala samo šest minuta. Garcia je pogodio za rezultat poluvremena od 1:1.

Nastavak donosi još samo jedan pogodak i to u mreži gostiju. Igrala se 67. minuta kada je Tabata s bijele tačke donio tri boda Al-Rayyanu, koji je uvjerljivo prvi tim katarskog prvenstva.

Al-Kharitiyath je trenutno na 10. mjestu sa 17 bodova.

Katarska Premier liga, 15. kolo:

Al- Rayyan - Al-Kharitiyath 2:1 (Garcia 43', Tabata 67'p / Kiepo 37')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi