Nevjerovatan preokret Radničkog i pobjeda protiv Metalleghea

Prva liga FBiH, 20. kolo

Nevjerovatan preokret Radničkog i pobjeda protiv Metalleghea

Midhat Šljivak

Radnički iz Lukavca pobijedio je Metalleghe s 2:1 u susretu 20. kola Prve lige Federacije BiH.

Odlično je tim iz Jajca ušao u meč i već nakon pet minuta igre su došli do vodstva. Siniša Dujaković je sjajnim golom donio gostima prednost od 1:0.

Gosti su dominirali u ostatku prvog dijela. Redale su se šanse pred golom Aleksandra Nikolića, koji je najzaslužniji što je ostalo 1:0 nakon prvog poluvremena.

Pljevljak je početkom drugog dijela pogodio stativu, zatim su domaći uzvratili preko Junuzovića, da bi zatim uslijedio veliki preokret domaćeg tima.

Iako su ostali bez isključenog Kuduzovića, nije im smetalo da dođu do preokreta i pobjede. Prvo je Halilagić izjednačio na 1:1, da bi zatim Moranjkić u 76. minuti pogodio za veliki preokret i pobjedu Radničkog.

Prva liga FBiH, 20. kolo:

Radnički - Metalleghe 2:1 (Halilagić 71', Moranjkić 76' / Dujaković 5')

RADNIČKI: Nikolić, Todorović, Moranjkić, Konjhodžić, Kuduzović, Halilagić, Musić, Junuzović, Mujagić, Beganović, Dautović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

METALLEGHE: Ilić, Bibić, Pljevljak, Karađuz, Helvida, Dujaković, Dilberović, Goloman, Stakić, Pezo, Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti