Lloris se prvo osramotio, zatim legao teren, primio golčinu, pa na kraju urlao na sudiju

Kakva glupost golmana Tottenhama

Lloris se prvo osramotio, zatim legao teren, primio golčinu, pa na kraju urlao na sudiju

Esmer Oštraković

Tottenham i Newcastle igraju svoju utakmicu u okviru 13. kola Premiershipa, a malo ko se mogao nadati ovakom raspletu situacije prije početka utakmice.

Naime, iako je Newcastle u jako dobroj formi, teško ko je očekivao da će povesti na gostovanju kod Tottenhama, ali to se dogodilo.

Tottenham jeste izgubio u prošlom kolu od Manchester Uniteda, ali uprkos tome bili su favoriti na ovoj utakmici, barem u najavi ove utakmice.

Nakon što je susret počeo krenuli su domaći ofanzivno u potragu za vodećim golom, ali sve prilike koje su napravili uspjeli su propustiti.

Sa druge strane gostujući tim se strpljivo branio, te su čekali svoju šansu da zagorčaju život navijačima Tottenhama.

Upravo to se dogodilo u 31. minuti utakmice, jer je Wilson uspio postići gol i tako dovesti Newcastle u vodstvo od 0:1.

Oglasi

Naime nakon jedne duge lopte upućene prema Wilsonu svoj gol je napustio kapiten Tottenhama i golman ove ekipe Hugo Lloris.

Međutim, reagovao je užasno, a zatim se zapucao u Wilsona, te je tražio prekršaj u napadu. Sudac se nije oglasio, a lopta je došla do napadača Newcastlea.

Nije to bila nimalo lagana situacija, ali sjajno se snašao Wilson, te je lobova i Llorisa, ali i dva igrača domaće ekipe i postigao go.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno sudac je sačekao odluku iz VAR sobe, ali nije bilo elemenata za prekršaj, te je gol Newcastlea na kraju priznat.

Glupost LLorisa i gol Wilsona možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi