Nevjerovatna situacija: Gareth Bale neće da napusti Real Madrid
Gareth Bale je u 42 odigrane utakmice ove sezone ostvario učinak od 14 golova i šest asistencija (Foto: EPA)

Ne računaju na njega

Nevjerovatna situacija: Gareth Bale neće da napusti Real Madrid

M. Šljivak

Gareth Bale nema namjeru da napusti Real Madrid.

Iako trener Kraljeva Zinedine Zidane ne računa na njegove usluge u narednoj sezoni, što je jasno saopštenju fudbaleru i njegovom agentu, Bale ne želi da napusti Madrid.

"Gareth je 100% posvećen Real Madridu", rekao je nedavno za BBC njegov agent Jonathan Barnett, a zatim je i dodao:

"Nema namjeru da ide odavde. Sretan je u Madridu i on i supruga se osjećaju ugodno ovdje. Nema potrebe da se išta mijenja", istakao je Barnett.

Bale dakle nema namjeru da napusti Real, iako ga rukovodstvo kraljevskog kluba svim silama žele prodati ili barem poslati negdje na posudbu, ali ni to im nije lagan zadatak.

Velšanin u Madridu zarađuje čak 17 miliona eura po sezoni. Nijedan tim taj novac ne želi platiti, Bale je ugovorom vezan do 2022. godine i ne pada mu ni na kraj pameti da se odrekne bogatog ugovora.

Interesantno je da Real trenutno nema nijednu ponudu za Balea. Nude ga raznim klubovima među kojima su Manchester United i Bayern, ali apsolutno niko ne želi igrača koji ima ogromnu platu i pritom je skon povredama.

Otišao ili ne Bale kod Zidanea naredne sezone neće igrati. To je sada već postalo jasno, a takva odluka je saopštena i samom fudbaleru, kojem očigledno više godine lagani milioni, nego pristanak na nešto manju platu negdje drugo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je tokom boravka u Madridu osvojio apsolutno sve, ali je zbog povreda često bio van terena. Tako je za šest godina odigrao samo 231 meč i postigao je 102 gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

LOLLOL
Lik im je donio dvije lp svojim golovima i ovako ga tretiraju. Pa ne bi ni ja, njjw budala
0 1
Mica
Stobi iso kadima ugovor dobar prodajtega nasilu bivse rukovodstvo krivo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi