Nevjerovatna suma novca: Jose Mourinho predvodi listu od 25 najrastrošnijih trenera
Mourinho je na pojačanja u pet klubova potrošio 1.05 milijardi funti

Portugalac je potrošio ogromnu sumu na pojačanja tokom svoje trenerske karijere

Nevjerovatna suma novca: Jose Mourinho predvodi listu od 25 najrastrošnijih trenera

S. Pašalić

Jose Mourinho je definitivno jedan od najvećih stručnjaka u današnjem svijetu nogometa.

Portugalac je od vremena kada je vodio Porto, pa do posljednjeg angažmana na klupi Manchester Uniteda osvajao brojne trofeje, a sa Portom i Interom je osvajao i Ligu prvaka.

Ipak, prema statistici, Mourinho je na svom putu do uspjeha potrošio i ogromnu sumu novca na pojačanja.

Mourinho je u pet klubova u kojima je radio potrošio 1.05 milijardi funti i upravo je on trener koji je najviše potrošio na pojačanja u svojoj karijeri.

On je najveću potrošnju novca imao u Manchester Unitedu kada je na Paula Pogbu, Nemanju Matića, Henrikha Mkhitaryana, Freda i Romelua Lukakua potrošio preko 300 miliona funti.

Također je potrošio 30 miliona funti na dovođenje Alexisa Sancheza i 31 milion na Victora Lindelofa.

Za vrijeme svog boravka u Real Madridu, Mourinho je potrošio 60 miliona funti na Luku Modrića i Angela Di Mariju, a u Chelseaju je za dovođenje Diega Coste, Williana i Cesca Fabregasa moralo biti izdvojeno 95 miliona funti.

Odmah iza Portugalca je Pep Guardiola koji je potrošio 1.03 milijardi funti od čega je 350 miliona bilo na dovođenje Riyada Mahreza, Bernarda Silve, Leroya Sanea, Johna Stonesa, Benjamina Mendya i Aymerica Laportea u Manchester City.

Pored toga, značajna sredstva je potrošio za vrijeme svog boravka u Barceloni na dovođenje Zlatana Ibrahimovića, Davida Ville i Danija Alvesa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi