Jose Mourinho se oglasio i riješio sve dileme oko preuzimanja Newcastlea
Mourinho želi voditi tim koji će u svakoj utakmici ići na pobjedu

Portugalac je bio jedan od kandidata da naslijedi Rafu Beniteza

Jose Mourinho se oglasio i riješio sve dileme oko preuzimanja Newcastlea

S. Pašalić

Rafael Benitez je napustio klupu Newcastlea, a odmah je krenula priča o tome ko bi ga mogao naslijediti.

Jedno od imena koje se pojavilo je bilo i Josea Mourinha. Bivši trener Manchester Uniteda je bez posla još od decembra kada je napustio klupu kluba sa Old Trafforda.

Engleski mediji su jučer pisali o tome da bi Portugalac mogao preuzeti Newcastle, ali je Mourinho danas odbacio tu mogućnost.

"Jedino što znam jest da ne želim taj posao. Kristalno je jasno ono što ne želim. Ja u svakoj utakmici želim ići na pobjedu. Trebam projekat gdje mogu osjećati da igram za pobjedu", rekao je Mourinho engleskim novinarima.

"Ako mi neko ponudi sjajan desetogodišnji ugovor i kaže kako je cilj biti na sredini tabele i da je sedmo, osmo ili deveto mjesto odlično, to jednostavno nije za mene. Nije u mojoj prirodi, to nisam ja", dodao je Portugalac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Mele
Tesko da i to dobijes, velikani te nece, tvoj fudbal je na guzove samo, u Portu si imao pola reprezentacije Portugala,u Realu si imao Ronalda, Bale, Benzema u najboljim godinama, Øzil ti je bio klasa, ono sto valja , nikako da iskoristis. Marcijal. Lukaku, Salah, Cassilas, Pogba, Zlatan, sve si upropastio skoro svojim defanzivom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi