Nevjerovatne mjere sigurnosti za Superclasico: Novinarima rekli šta da rade ako im se odjeća zapali
Prvi meč odigran na Bombonjeri završen je rezultatom 2:2, dok je drugi meč odgođen zbog nereda navijača Rivera

I ako se igra van Argentine utakmica Boce i Rivera je visokog rizika

Nevjerovatne mjere sigurnosti za Superclasico: Novinarima rekli šta da rade ako im se odjeća zapali

S. Bošković

Sutra će se na stadionu Santiago Bernabeu odigrati superclasico u okviru finala Copa Libertadoresa.

Prva utakmica završena je rezultatom 2:2, a druga je odgođena, te je i promijenio mjesto doigravanja zbog nesigurnosti igrača Boce, ali i navijača oba kluba.

Za meč koji se igra u nedjelju vlada veliko interesovanje, što navijača, što novinara, a organizatori ništa ne propuštaju slučaju.

Uvedene su ekstremne mjere sigurnosti, a novinari koji će prisustvovati susreti dobili su posebne upute šta da rade u slučaju opasnosti.

U tom planu stoje uputstva novinarima šta da rade u slučaju da dođe do povećane količine dima ili da dođe do evakuacije stadioni illi da se nađu u neposrednoj opasnosti. Također, nevjerovatno je, ali i istinito da su organizatori napisali uputstva novinarima šta da rade u slučaju da im se odjeća zapali ili da pronađu ranjenu osobu.



Utakmica se igra u Španiji, daleko od Argentine, a tom odlukom nisu zadovoljni mnogi fudbaleri, a svoje nezadovoljstvo povodom toga istaknuo je i Juan Roman Riquelme.

"Uzeli su nam Superclasico i to nije dobro. U jednom trenutku taj meč će se morati igrati ponovno u Argentini. Šta ćemo tad uraditi?", rekao je legendarni fudbaler, te još dodao:

"Koliko god želim da Boca osvoji titulu, toliko i želim da se utakmica odigrala u Argentini. Ovo je biti najskuplja prijateljska utakmica u historiji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije