Ozloglašeni vođa navijača Boce deportovan iz Španije
Navijački neredi i napad Riverovih huligana na autobus sa igračima Boce Juniors onemogućili su odigravanje revanša u Buenos Airesu, a nakon velike zbrke za domaćina je odabran Madrid (Foto: Twitter)

Ne žele da prisustvuje velikom Superclasicu

Ozloglašeni vođa navijača Boce deportovan iz Španije

M. Šljivak

Španska policija deportovala je iz zemlje jednog od vođa navijača Boce Juniors Maxija Mazzaro.

Mazzaro je pokušao da uđe u Španiju kako bi prisustvovao velikom Superclasicu protiv River Platea, ali je zaustavljem na Barajas aerodromu u Madridu i deportovan je u Argentinu.

Prema policijskim izvorima iz Španije, Mazzaro je deportovan iz sigurnosnih razloga, jer u Madridu ne žele nikakve probleme tokom utakmice Boce i Rivera koja se igra u nedjelju.

Nije nikakvo čudo što je vođa argentinskog velikana deportovan iz zemlje. Njegov dosije je pun i smatra se jednim od najopasnijih i najozloglašenijih navijača Boce, ali i čitave Argentine.

Španska policija preduzima sve mjere kako bi veliki Superclasico prošao bez ikakvih problema i kako bi se konačno odigrao nakon što je dva puta otkazivan zbog navijačkih nereda.

Meč River - Boca se igra u nedjelju, a prvi meč na La Bomboneri završen je rezultatom 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije