Nevjerovatni Bayern postavio novi rekord Bundeslige!

Nevjerovatni Bayern postavio novi rekord Bundeslige!

Edmir Škorić

Minhenski Bayern teško da ima konkurenciju u Bundesligi ove sezone i njemački velikan najbliže je novoj tituli.

Osim što osvaja trofeje, Bayern ruši rekorde iz sezone u sezonu. U utakmici protiv Koelna, koja je odigrana u nedjelju i koju su Bavarci dobili rezultatom 3:2, postavili su novi rekord Bundeslige.

Naime, golom Roberta Lewandowskog za 1:0 došli su do 74. uzastopne prvenstvene utakmice u kojoj su postigli najmanje gol.

Nikada prije nijedna ekipa u Bundesligi nije uspjela vezati toliko utakmica sa postignutim makar jednim golom.

Iako je vodio 2:0 protiv Koelna, Bayern se na kraju spašavao. Gosti su u samo dvije minute stigli do 2:2, ali je Gnabry kasnije pogodio za novu pobjedu Bayerna.

Osim toga, Lewandowski juriša ka novom rekordu i ponovo "ruši" legedarnog i nažalost nedavno preminulog Gerda Mullera. Poljaku treba po gol u naredne dvije utakmice da nadmaši slavnog Nijemca po broju uzastopnih utakmica sa najmanje jednim postignutim golom.

Lewi je jučer bila 15. utakmica u nizu da je dao barem jedan gol, dok je Mullerov rekord 16 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon dva kola Bayern ima četiri boda, pošto je u prvom kolu odigrao "samo" 1:1 s Borussijom u Moenchengladbachu, ali je nedavno pobjedom nad Borussijom Dortmund osvojio Superkup i to je prvi trofej za Juliana Nagelsmanna u Bayernu.

Bavarce u 3. kolu čeka duel s Hertom, a u četvrtom gostuju upravo kod bivšeg Nagelsmannovog tima Leipziga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni66
Kako su napisali izvještaj tj.naslov ja pomislio dobili ih bar 10-0 kad ono 3-2 za Bayern!!!
7 0
HollySouth
Bayern je zadnji put odigrao utakmicu u kojoj nije dao gol 09.02.2020. godine i to 0:0 protiv Leipzig-a. Nakon toga su odigrali 49 prvenstvenih utakmica i na svakoj su dali minimalno 1 gol... o kakve vi 74 utakmice govorite i kakav crni rekord?!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi